Hundpensionat och hunddagis

Hundhamn är ett litet och personligt hundpensionat och hunddagis. Vi finns i Mjölby, i bekväm närhet till E4 och tåget.

Vårt dagis tar emot främst små eller medelstora tikar och kastrerade hanar. Större hundar är välkomna på pensionat och i mån av plats på dagis.

Om din hund är van att bo i ett hus eller en lägenhet – då har vi det perfekta stället för er, då våra gäster vistas i vårt hem (när hundens eget temperament och antal andra gäster tillåter detta, vilket oftast är fallet). Natten och dagvilan tillbringas i våra rymliga hundrum, belägna i vårt hus.

Kvalitet, hemmamiljö och personkemi är av största vikt för oss. Vår kunniga och erfarna personal garanterar individuell omsorg och extra uppmärksamhet till er ögonsten. Strävan är att minimera stress och hemlängtan hos våra gäster.

Våra hundrum är varma och rymliga, hundarna bor i samma hus som vi. Med andra ord – vi har ständigt kontakt med djuren. Detta är speciellt viktigt för känsligare hundar och om nätterna. 

Platserna är få, vilket ger en gemytlig och personlig atmosfär.

Det finns en rymlig rastgård. Stads- och skogspromenader samt annan aktivering finns på schemat.

 

Vad ni ska tänka på när ni kommer till oss? Använd den här lilla komihåg listan som stöd:

Att ta med dig

  • Kopia på hundens försäkringsbrev.
  • Kopia av vaccinationsbevis (DHPPi/Pi) som gjorts inom de senaste 12 månaderna
  • Egen filt och/eller korg, gärna en favoritleksak, koppel och halsband, kanske tuggben eller extra godis.
  • De flesta hundar reagerar på att byta foder – därför bör du ta med dig eget foder till hunden. Det kan bli för mycket för hunden att både byta foder och miljö på en gång. Ta gärna med en liten beskrivning om mängd och när på dagen hunden har sina måltider.
  • Medicin om din hund äter någon sådan.

 

Bokningsregler

Bokningen görs helst under kontorstid kl 8-17 vardagar. För nya kunder som önskar dagis eller längre pensionat brukar vi bjuda in till ett första besök samt ta emot vovven på ett par testdagar för att försäkra oss om att vovven trivs hos oss.

Bokningen är gjord när man betalat för vistelse Bokningsrutin: 

1. Fråga om platsen finns tillgänglig via mail (mbhh@outlook.com) eller telefon (0793357537). 

2. Efter att vi bekräftat att plats finns, betala för tilltänkt vistelse via swish (1232504686), kontanter eller till bankkonto för att boka.

3. Om man av någon anledning man vill betala senare – börja om från punkt 1, då platsen kan redan vara upptagen.

 

Ombokning av prov- och strödagar samt halvabonnemang sker vardagar under kontorstid, kl 8-17. Ombokning ska ske senast 2 dagar innan för att beloppet ska sparas till framtida bruk. Återbetalning utförs ej. 

För att få garanterad plats på halvabonnemang (10 dagar inom en 30 dagarsperiod) måste man meddela om sitt behov senast en vecka i förväg. Ombokning ska ske senast 2 dagar innan för att dagen ska sparas till framtida bruk inom perioden för halvabonnemanget. 

För heltidsabonnemang (sammanhängande period av 21 arbetsdagar) gäller att dagar kan sparas i samband med sommarsemester (sammanhängande ledighet över 15 arbetsdagar). 

För Pensionat gäller att ombokning kan ske två veckor innan. Vistelsen kan då bokas om till annan tidpunkt, i mån av plats. Alternativt kan 50% av kostnaden återbetalas. Vid senare avbokning sker ingen återbetalning. 

 

Vistelse på dagis

De flesta gästerna kommer mellan 7-9 och hämtas 16-18. 

Vovvarna får promenad under förmiddag och eftermiddag (Pensionathundar får ytterligare promenad morgon och kväll). När väder tillåter vistas de även på rastgården i välutvalda grupper. 

Mellan rastning varvas vila med aktivering.

 

thumbnail_IMG_6268

20220628_080848

soffa

20220628_080144

thumbnail_IMG_6303thumbnail_IMG_6280

rastgårdutkikrastgård2

DSC_2102